[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Koningsdag 2019 wordt wederom een groot feest in Veldhoven

De Oranjemarkt Veldhoven is al jaren een groot succes in Veldhoven en omgeving. Een uniek evenement, van, voor en door Veldhoven met elk jaar ruim 25.000 bezoekers die elkaar ontmoeten en komen genieten van de vrijmarkt, optredens en de vele activiteiten voor jong en oud.
We spraken met voorzitter Kristel Gijsbers-Voets, ze behoort al jaren tot de enthousiaste Oranjemarkt organisatie en met haar tomeloze energie staat ze aan het roer van de grote club vrijwilligers.

De voordelen van het Citycentrum

Vorig jaar is de Oranjemarkt verhuisd naar het Citycentrum. Kristel: ‘Meer dan twintig keer vond het evenement plaats in het eerste begin in de Heikant en later in de wijk de Berkt. Het aantal bezoekers oversteeg gaandeweg de 25.000. De drukte, de weersomstandigheden, het werven van voldoende vrijwilligers en een teruglopende inkomsten noodzaakten een nieuwe aanpak. We hebben een geweldige partner gevonden in het Citycentrum.‘’ Het nieuw bestuur ging na de editie van 2017 aan de slag met de Oranjemarkt op de gloednieuwe locatie met hetzelfde doel, een laagdrempelig, niet-commercieel en gratis toegankelijk Oranje familiefeest voor Veldhoven.

Kristel: ‘’Veel Veldhovenaren waren voorafgaand wat sceptisch, maar Koningsdag 2018 werd een geweldig feest! We hadden prachtig weer, de sfeer was fantastisch, alle kramen en grondplaatsen waren bezet en alles kwam helemaal tot zijn recht. Wat waren we trots dat het ons was gelukt als organisatie. Het Citycentrum is centraal gelegen, heeft goede parkeervoorzieningen en door de aanwezigheid van overkappingen minder afhankelijk van slecht weer. Ook de winkeliers steunden ons van harte. Erg fijn!’’

Op naar 2019

Op zaterdag 27 april is het weer zover, de 27e editie van de Oranjemarkt. De voorbereidingen zijn al maanden in volle gang. De marktkramen zijn inmiddels bijna allemaal verhuurd. De gratis grondplaatsen zijn zoveel mogelijk vóór de winkels gesitueerd. Kristel: ‘’Na een evaluatie hebben we goed gekeken welke punten er verbeterd moesten worden, deze wijzigingen voeren we door in de editie van 2019. Iedereen is van harte welkom en we hopen op weer een geweldige Koningsdag!’’ Grondplaatsen worden vanaf 07.30 uur vrijgegeven. De vrijmarkt begint om 10.00 uur. Parkeren in het Citycentrum is op Koningsdag gratis. Het complete programma komt snel op de website. Meer informatie vindt u ook op www.oranjemarktveldhoven.nl, op Facebook en Twitter.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]