Wat was het een bijzonder feestje gisteren in het Citycentrum tijdens deze speciale editie van de Oranjemarkt Veldhoven in het jaar dat Veldhoven 100 jaar bestaat! Lees hieronder het artikel geschreven door Ad Adriaans van Veldhoven.nieuws.nl.

25 Oranje Kidspakketten en 75 Oranjepakketten voor volwassenen zorgden vandaag voor lachende gezichten in de parkeergarage onder het Citycentrum. De actie van de Stichting Evenementen Veldhoven was daarmee een doorslaand succes.

Voor de tweede opeenvolgende keer geen Oranjemarkt, maar ook voor de tweede keer een creatief alternatief van de Stichting Evenementen Veldhoven. Vorig jaar gaven ze een aantal maaltijden weg, dit jaar zijn het Oranjepakketten. Kinderen konden deelnemen aan een kleurwedstrijd. De 25 winnaars van een Oranje Kidspakket kwamen die tussen 9.15 en 10.00 uur halen. Al om 08.00 uur waren leden van de stichting in de weer om de parkeergarage feestelijk aan te kleden. Oranje ballonnen en vlaggetjes bij de entree, en de drive-thru onderin de garage was met vlaggetjeslinten ook perfect voor elkaar. Dj Raf zorgde voor een muziekje terwijl de gelukkige winnaars in 4 tijdsblokken hun prijs kwamen afhalen.

Glunderende gezichtjes

Arjan Kruik, op deze dag in de gedaante van Markies Louis de la Cocasse kwamen de gelukkigen als eerste tegen. “Ik heet iedereen welkom en feliciteer ze met de gewonnen prijs en de verjaardag van onze Koning. Dan verwijs ik ze door naar de uitreikplaats van de pakketten.” Vooral voor de kinderen was het een feest. Omdat een cadeautje en een snoepzak niet in de doos pasten, mochten zij op maar liefst 3 plaatsen stoppen om iets in ontvangst te nemen. “Je had die glunderende gezichtjes moeten zien”, geniet voorzitter Kristel Gijsbers nog na.

Tussen 10.00 en 10.45 uur kwamen de 13 Veldhovenaren langs die maandag een Koninklijke onderscheiding hadden gekregen. Kwam gisteren burgemeester Marcel Delhez hen een lintje brengen, vandaag reikte hij hen een feestelijk oranjepakket aan. Vanaf 11.00 uur kwam de rest van de gelukkigen langs. Daaronder 10 willekeurig gekozen klanten van de Voedselbank. De rest van de winnaars zijn getrokken uit aanmeldingen van een grote actie op Facebook. Vero Meeuwsen kwam op haar scootmobiel de garage ingereden. De oranje slinger uit haar pakket gaat meteen om haar nek en de slinger met vlaggetjes siert haar voertuig als ze weer vertrekt. “Ik ben heel erg blij met dit pakket. De helft gaat straks in de vriezer.”

Ariandel en Bert Blomjous zijn voor een pakket aangemeld door schoondochter Emma. “De aanmelding door mijn schoondochter is mijn grootste prijs”, zegt Ariandel.

Lees hier ook het artikel in het Eindhovens Dagblad.