Marktkramen

Marktkraam reserveren Oranjemarkt 2023


Grondplaatsen

Mensen die voor een grondplaats komen zijn van harte welkom. Zij kunnen niet met de auto het terrein op om te lossen, maar moeten de auto tijdelijk plaatsen op de laad- & losplaatsen en daarna verwijderen naar een van de parkeerplaatsen. Wij rekenen op uw  medewerking, verder dient u altijd de aanwijzingen van onze verkeersregelaars of Oranjemarkt-vrijwilliger op te volgen.

Tijdstip

Vanaf 10.00 uur start de Vrijmarkt. Opbouwen mag vanaf 07.30 uur op Koningsdag. Net als andere jaren kunnen kinderen en volwassenen op de Vrijmarkt spullen verkopen. Je hoeft  je niet vooraf aan te melden voor een grondplaats, maar kom wel op tijd want vol=vol. Een grondplaats is GRATIS.

De spelregels

 • Vanaf 7:30 uur mogen de grondplaatsen opgebouwd worden, deze zijn vrij dus je mag zelf je plaats uitzoeken (binnen als buiten). De Citypassage is vanaf 8.00 uur geopend. LET OP: je mag niet met je auto, motorvoertuig of aanhanger het Citycentrum in. Erg belangrijk: Blijf binnen de aangegeven lijnen (of rood/wit lint), daar waar de ingang van de winkel open blijft. Je mag vanuit de pui maximaal 2 meter na voren. Houd je hier aan, zodat er voldoende ruimte blijft voor het winkelend publiek. Mocht je je niet aan deze regels houden, dan kun je verwijderd worden van het terrein. De grondplaatsen hebben een harde ondergrond dus zorg zelf voor een kleedje/kussen/stoeltje.
 • Rekken en/of andere attributen mogen niet hoger zijn dan 1.50 meter.
 • Commerciële nieuwe handel mag niet verkocht worden.
 • Heb respect voor de etalages van de winkeliers waar je tegenaan staat, zodat we er samen een mooi evenement van kunnen maken.
 • Gelieve onverkochte spullen mee naar huis te nemen en uw grondplaats netjes achter te laten.
 • Het zou fijn zijn als je de auto parkeert op de Burgemeester van Hoofflaan zodat er plaatsen vrij blijven voor de bezoekers.

Algemene voorwaarden

 • De huur van een kraam dient vooraf betaald te worden. Na inschrijving ontvangt u van ons een bevestiging van uw reservering met daarbij nadere gegevens omtrent de betaalmogelijkheden.
 • Uiterlijk één week voor Koningsdag sturen wij u een brief met de plaats van uw marktkraam en nadere informatie over de gang van zaken op de komende Oranjemarkt
 • De vrijmarkt is niet bedoeld voor bedrijfsmatige handel. Indien u een inschrijving bij de Kamer van Koophandel heeft, dan is deze markt niet voor u bestemd. Indien u op grotere schaal etenswaren wilt verkopen, dan heeft u hiervoor vooraf schriftelijke toestemming van de Stichting Evenementen Veldhoven nodig.
 • Personen die, zonder toestemming, bedrijfsmatig goederen en/of etenswaren verkopen, zullen door de organisatie worden gesommeerd om het evenemententerrein te verlaten.
 • Voorkeuren worden onder voorbehoud geregistreerd. Wij houden hier zoveel mogelijk rekening mee, maar kunnen vooraf helaas geen plaatsen toezeggen.

Mocht je andere vragen hebben, dan kun je contact opnemen per mail facilitair@oranjemarktveldhoven.nl of telefonisch met Pieter de Meijer 040-2536842.