Lees hier het artikel dat deze week (Met dank aan Ad Adriaans) in het Veldhovens Weekblad en Veldhovennieuws.nl staat:

Op Koningsdag krijgen 100 Veldhovenaren een Oranjepakket. Het is een actie van de Stichting Evenementen Veldhoven.

De 9 actieve bestuursleden van Stichting Evenementen Veldhoven hebben geen zitvlees. Na 27 succesvolle edities ging vorig jaar de 28e editie van de Oranjemarkt niet door. En ook dit jaar niet. Vorig jaar besloot de stichting om bij gelegenheid van het 28-jarig bestaan evenzoveel maaltijden te schenken aan Veldhovenaren. Het werden er 48 door het grote aantal aanmeldingen.

Lekkernijen

Voor Koningsdag 2021 leefden ook al een aantal ideeën. Maar niet alles kan zomaar in coronatijd. Bestuurslid Irene van de Mortel. “We zijn echt op zoek gegaan naar dingen die wel mogelijk waren en waarvoor we geen vergunning nodig hebben.” Vol trots presenteren ze hun actie. Ivo Gijsbers: “We gaan 25 Oranje Kidspakketten en 75 pakketten voor volwassenen weggeven. De pakketten bevatten lekkernijen en dingen die te maken hebben met onder meer Koningsdag. Ze zijn samengesteld door lokale ondernemers.”

Voedselbank

Van de 75 pakketten gaan er 10 naar cliënten van Voedselbank Veldhoven. Vermoedelijk krijgen er dit jaar ook weer een of meer Veldhovenaren een Koninklijke onderscheiding. Naast het lintje krijgen ook zij een Oranjepakket. Vanuit een grote Facebookactie zijn ook nog eens zo’n 200 inwoners voorgedragen. De stichting trekt daaruit willekeurig een aantal winnaars. Kinderen konden meedoen aan een kleurplatenactie om in aanmerking te komen voor een Oranje Kidspakket.

Dinsdag 20 april zijn de winnaars bekend gemaakt op de Facebookpagina OranjemarktVeldhoven. Alle winnaars ontvangen ook persoonlijk bericht en informatie om de prijs op Koningsdag 27 april op een veilige én ludieke wijze op te halen. “Om samenscholingen te voorkomen, gaan we hieraan weinig ruchtbaarheid geven. De uitreiking vindt tussen 10.00 en 15.30 uur in 4 groepen plaats. Dat gebeurt in onze coronaproof Oranjemarkt drive-thru”, zegt voorzitter Kristel Gijsbers.